2 munkanapos szállítás
+3670 / 225-94-43
A lenmagolaj a lenmagban található. A magból kinyert olaj enyhén sárgás színű, kicsit kesernyés ízű. Alfa-linolénsavban, E-vitaminban, béta-karotinban gazdag, melyek antioxidáns hatásuknál fogva a legértékesebb olajjá teszik. A jó minőségű lenmagolajat hidegen sajtolják, oxigén- és fénymentes környezetben.
lenmag segíti a test összes sejtjének membránképzését, így védve azokat a káros behatásoktól és járulva hozzá szerkezeti sértetlenségükhöz. Szigorúan hűtőszekrényben kell tárolni. Naponta 1-2 evőkanálnyi lenmagolaj ajánlott. Hevíteni nem szabad, így főzni sem érdemes vele. Ellenben salátákhoz egy kis tökmagolajjal keverve nagyon finom. Legalább napi egy evőkanállal érdemes belőle fogyasztani. Más olajjal is kitűnő, például tökmagolajjal, mákolajjal, dióolajjal. A lenmagból kisajtolt olaj biológiailag nagyon értékes. 25,8-58%-ban tartalmaz linolensavat. Az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj. Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jód természetes forrása.
A lenmagolaj felhasználási területei:
Kutatások alapján a lenmagolaj a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:
Figyelmeztetés:
Az omega-3-zsírsavakat potenciális véralvadásgátló tulajdonságuk miatt véralvadásgátlót szedő, csak orvosi felügyelet mellett alkalmazhatják. Terhes nők és szoptató anyáknak nem ajánlott. Cukorbetegek esetében is orvosi kontroll szükséges omega-3-zsírsavakat tartalmazó készítmények szedése alatt. Gyógyszer kölcsönhatások: Az omega-3-zsírsavak és a nem-szteroid gyulladáscsökkentők, a fokhagyma illetve a ginko közötti kölcsönhatások megnövelhetik a vérzés kialakulásának esélyét, mely ritkán orrvérzéshez, véres vizelethez illetve széklethez vezethet. Ha ezek a tünetek előfordulnak, akkor az omega-3-zsírsavak mennyiségét csökkenteni szükséges vagy alkalmazásuk teljes mértékben felfüggesztendő.
Magyar termék! Felbontás után hűtőben tároljuk.