2 munkanapos szállítás
+3670 / 225-94-43
E 327 - Kálcium-laktát
A kálcium-laktát a tejsav (E 270) kálciumsója, amely az anyagcsere köztes termékeként minden élő sejtben előfordul. A tejsavval ellentétben kevésbé hat a mikroorganizmusok ellen. Savanyúságszabályzóként használják pl. ömlesztősókban. A gyümölcshéjban jelen levő pektinek reagálnak vele, így oldhatatlan kálcium-pektinát keletkezik, amely szilárdítja a zöldségeket és gyümölcsöket. Ezen kívül ásványianyag-dúsításra használják étrendkiegészítőkben.
A laktátok a tejsav (E270) sói. A természetben is előfordulnak, elsősorban a baktériumok okozta erjedés során keletkeznek. Ipari keretek között keményítő, vagy melasz erjesztésével állítják elő őket. Az emberi szervezetben a vastagbélben is megtalálhatók.
A kálcium-laktát veszélytelennek számít.