Gumiarábikum
  Nyitvatartás: Hétfőtől-Péntekig 8-17 h-ig
Üdvözöljük, lépjen be fiókjába vagy regisztráljon egyet.
  • Biztonságos vásárlás

  • Gyors kiszállítás

    2 munkanapos szállítás

  • Telefonos rendelésfelvétel

    +3670 / 225-94-43

Az Ön kosara üres!

Gumiarábikum

Cikkszám: G006
Készlet információ: 10
Fogyasztói ár:
490Ft  
Nettó ár: 490Ft
Ár jutalom pontokban: 990

Lehetséges választások


* Gramm:Gumiarábikum E414


A finoman oldódó gumi kiváló hordozóanyag, töltőanyag, stabilizátor és állagjavító. A krémekben segíti a jó eloszlást, ezenkívül nagyon jól beszívódik a pórusokba.
A legjobb minőségű gumiarábikum a Szahara vidékén honos két arabmézgafa (Acacia senegal, A. seyal) szagtalan, nyálkás, gumiszerű váladéka. Minőségében ettől elmaradó gumiarábikum nyerhető ki más afrikai (A. arabica, A. abyssinica, A. Giraffae, A. albida) és ausztráliai (A. pycnantha, A. molissima) akáciafajokból. A Szahara övezetében, Szomáliától Szudánon és Csádon keresztül Szenegálig ún. gumikertekben termesztik az akáciát, másutt a természetes körülmények között élő fákat csapolják meg. A kéreg függőleges, 40–60 centiméteres bemetszésével gumikiválást előidézve tesznek szert a szükséges alapanyagra. Az akáciafajok gumitermelése a forró évszakban bőséges, így általában november–március között, kézzel gyűjtik össze a kiválasztódott és a napon megszilárdult, kb. 5 centiméteres átmérőjű gumigömböket. Egy kifejlett, 5–25 éves fa éves gumitermése 0,4–2 kg között ingadozik.
A nyers gumiarábikumot ezt követően kézzel megtisztítják a portól és a kéregdaraboktól, esetleg a nedvességtartalmat is kisajtolják. A kisebb darabokat különválasztják és nagykereskedelmi forgalomba bocsátják (egyes könnyűipari ágazatoknak a feldolgozatlan, nyers gumiarábikumra van szükségük).

Biztonság
A gumiarábikum veszélytelennek számít. Az anyagot a vastagbél lassan felszívja, és az anyagcsere a rövidláncú zsírsavakkal együtt hasznosítja.

Emulziók sűrítéséhez, gélek készítéséhez használható.
Adagolás: 0,1-1,5%
INCI: GUM ARABIC

Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

 

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:Az Ön véleménye:

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: