Étkezési citromsav 500g
  Nyitvatartás: Hétfőtől-Péntekig 8-17 h-ig
Üdvözöljük, lépjen be fiókjába vagy regisztráljon egyet.
  • Biztonságos vásárlás

  • Gyors kiszállítás

    2 munkanapos szállítás

  • Telefonos rendelésfelvétel

    +3670 / 225-94-43

Az Ön kosara üres!

Étkezési citromsav 500g

Cikkszám: w0074
Készlet információ: 2
Fogyasztói ár:
1,080Ft  
Nettó ár: 1,080Ft

Enyhén savas hatású, természetes ízesítő, antioxidáns

INCI: Citric acid

CAS: 77-92-9

EINECS: 201-069-1

A citromsav vízben könnyen oldódik, oldata savanyú ízű és savas hatású.

A citrom levét tojásfehérjével derítik, kalcium-karbonáttal, kalcium-hidroxiddal telítik. Forraláskor a kalcium-citrát dús fehér csapadék alakjában leválik. A csapadékot még forrón a folyadéktól elválasztják, forró vízzel kimossák, és centrifugális gépekben megszikkasztják. Az így kapott kalcium-citrátot keverőgépekben, amelyek ólommal vannak bevonva, híg kénsavval melegen elbontják. A kalcium-szulfátról leszűrt citromsav oldatot szabad tűzön, majd vákuum-készülékekben besűrítik és kikristályosodó, még tisztátlan citromsavat vízből újból átkristályosítva megtisztítják.

A citromsavat megtaláljuk a legtöbb gyümölcsben, de a citrusfélék tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben. A citromsav egy szerves sav, univerzális, rengeteg felhasználási területtel rendelkezik.

Többek között használhatjuk adalékanyagként élelmiszerekben, antioxidánsként.

Használhatjuk a citromsavat a kozmetikai termékeinkben pH beállításhoz, vagy fürdő bombáinkban.

Készíthetünk belőle hatékony és környezetbarát tisztítószert is, ha feloldjuk vízben és adunk hozzá néhány csepp mosogatószert. Ezt a készítményt szórófejes flakonba téve nagyszerű szaniter tisztítót kapunk. 1 liter vízhez kb 30-50 gramm citromsav szükséges. Makacsabb szennyeződések eltávolításához készíthetünk töményebb oldatot is, de vigyázzunk, arra, hogy ne kerüljön szembe.

A citromsav kiválóan alkalmas háztartási készülékek (kávé- és teafőzők, egyéb kisgépek) vízkőmentesítésére. Óvatosan használjuk, mert nagy mennyiségben erősen savas kémhatású lehet, és könnyen megmarhatja a gyengébb fémeket. Ha töményebb oldatot készítünk. akkor rövidebb ideig áztassuk a benne a tisztítandó tárgyat. Az öblítésről minden esetben gondoskodjunk.

A citromsavval készíthetünk környezetbarát öblítőt is. A citromsavat feloldjuk vízben majd a mosógép öblítő rekeszébe töltjük. A ruha élénkebb színű puhább tapintású lesz tőle. Használhatjuk mosóparfümmel, illó, vagy illatolajjal.

A citromsavas készítményeket alumínium tárgyak tisztításához soha ne használjuk. Tárolás: alumínium tároló edényt ne használjunk.

A citromsavat közvetlen napfénytől és melegtől védett, száraz helyen kell tárolni. Meleg hatására a citromsav összeáll, ez a citromsav minőségére nincs hatással ám nehéz adagolni, mert kapunk egy nagydarab citromsavat, amit reszelgethetünk, vagy oldhatjuk egészben. Tehát a meleg kerülendő.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:Az Ön véleménye:

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: