Szárított mályvavirág (egész) 10 g
  Nyitvatartás: Hétfőtől-Péntekig 8-18h-ig
Üdvözöljük, lépjen be fiókjába vagy regisztráljon egyet.
  • Biztonságos vásárlás

  • Gyors kiszállítás

    2 munkanapos szállítás

  • Telefonos rendelésfelvétel

    +3670 / 225-94-43

Az Ön kosara üres!

Szárított mályvavirág (egész) 10 g

Cikkszám: w006
Készlet információ: 9
Fogyasztói ár:
360Ft  
Nettó ár: 360Ft

Előfordulása:

Az erdei mályva az egész országban el van terjedve, utak mentén, parlag helyeken, erdő szélén, mezőn és romtalajon nő. Európában és Orosz-Ázsiában, az északi vidékek kivételével, puszta helyeken, útszéleken és sövények mellett tenyésznek.

Erdei mályva gyógyhatása, használata:

Az erdei mályva minden része sok nyálkát tartalmaz, s ezért használják a virágait és leveleit a gyógyászatban. Virágait flores malvae, leveleit pedig folia malvae név alatt árulják. A mályva virágaiból teát főznek, melyet torokbaj ellen használnak, leveleit pedig csillapító és puhító szernek, továbbá borogatásokra, beöntésekre és fürdőkre használják. Házi szerként alkalmazzák légcsőhurutoknál. A levelek a species emollientes, a virágok a species Althaeae készítménynek alkotórészét képezik.

Szedése:

Az erdei mályva virágait július és augusztus havában tanácsos szedni, mert akkor nyílik legtömegesebben. Jobb őket júliusban teljes kinyílásuk után leszedni. A virágokat derült időben kell gyűjteni, az egész virágot tépjük le a kehellyel együtt. Miután a mályva levelei is értékesek, azért az egyszerűség kedvéért az egész növényt levághatjuk és hazaszállíthatjuk, ahol azután külön szedjük a virágokat és külön a leveleket.  A gyűjtött virágokat ponyvára terítjük és gyorsan megszárítjuk a napon, hogy szép színüket megtartják, 5 kg frissből lesz 1 kg száraz virág. A szárított mályvavirág kékes színű. Virágai össze nem tévesztendők a kereklevelű papsajt virágaival, melyek jóval kisebbek, továbbá egyéb vadon termő mályvafélével.

Levelei is értékesek. Míg a kereklevelű papsajt a kisebb mályvaleveleket szolgáltatja, addig az erdei mályva a nagy leveleket adja, mind a kettőt folia malvae néven árulják. Az erdei mályva leveleit szintén virágzás idején szedik, július és augusztus hónapban. A leveleket meg kell tisztítani a szárrészektől, ponyván, a napon vagy szellős padláson gyorsan meg kell szárítani, mert zöld színük épségben maradásától függ az értékük 5 kg frissből lesz 1 kilogramm száraz levél.

Hatóanyaga:

Növényi nyálka, a virágban pedig ezenkívül csersav és festőanyag található.

Származás: Szerbia

Gyönyörű lila-fekete virágok

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:Az Ön véleménye:

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: