Csillagánizsos Melt & Pour szappan
  Nyitvatartás: Hétfőtől-Péntekig 8-17 h-ig
Üdvözöljük, lépjen be fiókjába vagy regisztráljon egyet.
  • Biztonságos vásárlás

  • Gyors kiszállítás

    2 munkanapos szállítás

  • Telefonos rendelésfelvétel

    +3670 / 225-94-43

Az Ön kosara üres!

Csillagánizsos Melt & Pour szappan

Csillagánizsos Melt & Pour szappan

Csillagánizsos Melt & Pour szappan

Nehézség: közepes  Elkészítési idő: 1-2 óra Mennyiség: Kb. 1 kg szappan

 

 

Ezeket az ánizsos szappanokat agyaggal színeztem és narancs- és csillagánizsos illóolajjal illatosítottam. A szappanok
tetején lévő csillagánizs- és fahéjdarabok teszik a szappant igazán rusztikussá.

Az ánizs melegsége és a narancs frissessége együtt egy fantasztikus illatkombinációt alkot.

A szappan rusztikusságát adó ánizs- és fahéjdarabok igazi karácsonyi hangulatot varázsolnak. A szappan a zöld színét
a zöld agyagnak és a spirulina pornak köszönheti. A csillagánizs darabok karcolhatnak, erre figyeljünk mikor a szappant
használjuk. Lehet érdemesebb inkább a szappan aljával mosakodni, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket.

 

Amire szükséged lesz:

6-8 üreges négyzetes szilikon forma (mérettől függően)

750g fehér Melt and Pour alap

200g átlátszó Melt and Pour alap

Zöld agyagpor

Spirulina por

5ml  csillagánizs olaj

3ml  narancsolaj

Csillagánizs darabok

Fahéjrudak

etil- vagy izopropil alkohol

Illatanyag előkészítése: Keverd el az ánizsolajat és a narancsolajat egy üvegcsében és tedd félre.

Színező előkészítése: Egy kis tálkában keverd el az 1 teáskanyálnyi spirulina port 1 evőkanálnyi
alkohollal. Egy másik tálkában keverj el 2 teáskanálnyi zöld agyagot 2 evőkanálnyi alkohollal.

Első lépés: Darabolj fel és olvassz meg 750 g  fehér Melt and Pour szappanalapot a mikróban 30 másodperc alatt.
Ha kész, keverd el benne egy spatula segítségével az illóolajokat.

 

 

Második lépés: Add hozzá az összes feloldott agyagkeveréket és 1 evőkanálnyi feloldott spirulina port.
Jól keverd el, míg csomómentes nem lesz.

 

 

Harmadik lépés: Ellenőrizd a szappan hőmérsékletét. 50-55°C körül kell lennie. Ha a szappan túl meleg mikor a
formába töltöd, az agyag java az aljára süllyed. Ha megfelelő a hőmérséklete, öntsd a szappant a formákba és
spricceld le a tetejüket alkohollal, hogy megszabadulj a buborékoktól. Tedd félre hűlni és várd meg míg megköt.

 

 

Negyedik lépés: Ha a zöld szappan már annyira lehűlt, hogy vastag bőr keletkezett rajta, helyezz mindegyik
tetejére ánizs- és fahéjdarabokat. Majd darabolj fel és olvassz meg a mikróban 200 g átlátszó Melt and Pour
szappant 20 másodperc alatt.

 

 

Ötödik lépés: Miután az átlátszó szappan is feloldódott és lehűlt 55°C alá, spricceld le mindegyik szappan tetejét
alkohollal és óvatosan önts egy vékony szappanréteget rájuk. Csak annyit, hogy ellepje az ánizs- és
fahéjdarabokat. Azonnal spricceld le ezt is alkohollal. Ezt végezd el mindegyik formán és hagyd a szappanokat
teljesen kihűlni és megszilárdulni.

 

 

Hatodik lépés: Miután megszilárdultak, húzd le a formát a szappanok oldaláról, majd fordítsd őket fejjel lefelé
és finoman nyomd ki őket a formákból. Hogy a szappan ne kapjon nedvességet, csomagold follpackba
vagy tedd őket légmentesen záródó dobozba.

 

 

 

A recept és a képek forrása http://www.soapqueen.com


0 Komment ehhez "Csillagánizsos Melt & Pour szappan"

Írjon egy kommentet

Neve:


Kommentje: Jegyzet: HTML nincs lefordítva!

Írja be a kódot a lenti rubrikába: