Vegyszermentes, házi készítésű bolhairtó por kedvencednek!
  Nyitvatartás: Hétfőtől-Péntekig 8-17 h-ig
Üdvözöljük, lépjen be fiókjába vagy regisztráljon egyet.
  • Biztonságos vásárlás

  • Gyors kiszállítás

    2 munkanapos szállítás

  • Telefonos rendelésfelvétel

    +3670 / 225-94-43

Az Ön kosara üres!

Vegyszermentes, házi készítésű bolhairtó por kedvencednek!

Vegyszermentes, házi készítésű bolhairtó por kedvencednek!

Létezik bolha, kullancs, légy, hangya és szúnyog ellen is számtalan termék – tele mérgező vegyi anyagokkal. Nem kell választanod a toxinok vagy aközött, hogy végignézd, amíg házi kedvencedet élve felfalják a bolhák. Ezeknek a bolha és kullancs elleni termékeknek a természetes verziója házilag is egyszerűen elkészíthető!

A hozzávalók kicsit különlegesebbek, valószínűleg nem találod meg otthon a kamrában, de ez ne tántorítson el! Erőfeszítéseidért a fizetség kedvenced boldog, bolha- és vegyszermentes élete lesz!

Amire szükséged lesz:

Kovamoszat liszt:

Finom, akárcsak a hintőpor. A kártevőket nem kémiai hatás folytán, hanem fizikailag pusztítja el. Egyszerű ásványi kovasavról van szó, melynek édesvízi változata teljesen ártalmatlan állatokra és emberekre nézve.

Neem por:

A neem egy, az ajurvédikus orvoslásban használt gyógynövény. Ősidők óta alkalmazzák rovarok elriasztására, legyek, bolhák, kullancsok, hangyák és szúnyogok ellen is. Számos természetes összetevője van, ami hatékonnyá teszi a kártevők ellen. A neem megakadályozza, hogy a lárvák kifejlődjenek és pusztulásukat okozza, még mielőtt szaporodni tudnának.

Eukaliptusz olaj:

Természetes rovarriasztó tulajdonságait jól ismerjük, de nemcsak emiatt hasznos. Fertőtlenítő hatása jól jön csípések után is.

Hozzávalók:

150g kovamoszat liszt (150g)

75g neem por (75g)

20 csepp eukaliptusz olaj (5ml)

A hozzávalókat keverjük össze, majd a keveréket tegyük egy lyukacsos fedelű, szórásra alkalmas tégelybe. Régi bors- vagy sószóró elmosás után tökéletesen megfelel erre a célra. Fejtől a farokig haladva a gerinc vonalában szórjuk be kedvencünket a porral. Figyeljünk arra, hogy a bundája száraz legyen! A pornak érintkeznie kell a bőrrel, ezért szórás közben kicsit borzoljuk fel az állat bundáját. A hasán és a lábán is dörzsöljük be a bőrébe! Próbáljunk meg annyit felvinni rá a porból, amennyit csak tudunk. Hogy még hatékonyabbak legyünk, megpróbálhatjuk száliránnyal ellentétesen fésülni a kedvencünk szőrét és egy vattapamacs segítségével felvinni a bolhairtót. Vigyázzunk, hogy a szembe és az orrba ne kerüljön!

Megelőzésként havonta egyszer elég alkalmazni, de fürdetés után mindig újra szórjuk be vele az állatot. Ha a bolhák már támadást indítottak, akár minden másnap is használhatjuk. Fontos tudni, hogy bolhafertőzés esetén nemcsak az állatot, de otthonunkat is fertőtleníteni kell!

forrás: tw!ce